آموزش تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی

بلاگ فام

مجله بیگول

  • نویسنده :
  • بازدید : 35 مشاهده
  • دسته بندی : اشپزی ,

در میان غذاها فرانسویها در پخت انواع سوفله و گراتن ها تخصص خاصی دارنند چون عاشق غذاهای نرم هستند. غذای فرانسوی خوشمزه است که طرفداران بسیاری دارد؛ گراتن یا گراتین (gratin) نوعی تکنیک تهیه غذاست که روی غذا با پنیر رنده شده یا پودر سوخاری برشته و طلایی میشود. این غذا معمولا در یک ظرف مخصوص فر که دیواره ای نسبتا کوتاه دارد در فر و تنور و زیر گریل آماده و در همان ظرف هم سرو میشود. گراتن ها تنوع بسیار زیادی دارند از جمله گراتن بادمجان و در این بین گراتن مرغ از محبوبیت ویژه ای به عنوان غذای جدید برخوردار است. برای گراتن مرغ میتوانید از انواع مواد مثل کدو، سیب زمینی، بادمجان، ماکارونی، اسفناج استفاده کنید


مواد لازم :برای تهیه گراتن

200 گرم قارچ اسلایس شده

3-4 عد سیب زمینی متوسط

1 عدد سینه مرغ بزرگ

3 قاشق غذاخوری ذرت کنسروی

1 عدد پیاز نگینی خرد شده

3 قاشق غذاخوری فلفل دلمه ای خرد شده

پنیر پیتزا به مقدار لازم


مواد لازم : بسس بشامل مخصوص

1/2 از یک پیاز

3/4 پیمانه شیر

20 گرم آرد سفید

20 گرم کره

2 عدد برگ بو

2 دانه میخک

نمک ، فلفل سفید و فلفل قرمز به مقدار لازم

طرز تهیه :

سینه مرغ رو به همراه یک پیاز خرد شده و نمک و ادویه های دلخواه تفت بدین تا تغییر رنگ بدهد

بهش آب جوش اضافه کنید و در ظزف رو ببندین و اجازه بدین کاملا بپزه و بعد از پخت و خنک شدن مرغ رو ریش ریش یا تکه تکه کنید.

یک عدد پیاز متوسط رو نگینی ریز خرد کنید و با دو قاشق روغن داخل ماهیتابه تفت بدین تا سبک و طلایی بشود. بعد سینه مرغ خرد شده رو بهش اضافه کنید و تفت بدید.

نمک و آویشن و فلفل سیاه تازه آسیاب شده رو به مرغ اضافه و مخلوط کنید.

ذرت، فلفل دلمه ای خرد شده و قارچ پخته رو به مرغ اضافه و مخلوط کنید. (اگه قارچ پخته ندارید، قارچ ورقه‌ای خرد شده رو جداگانه داخل تابه ای همراه با کمی روغن و نمک و آبلیمو تفت بدین و بعد به مرغ اضافه کنید)

اجازه بدین مواد کمی با هم تفت بخورن تا مزه مواد به خورد هم بره و بعد از روی حرارت بردارند.

کره و آرد رو داخل تابه ای بریزین و روی حرارت ملایم قرار بدین تا کره ذوب و با آرد مخلوط بشود.مواد رو روی حرارت کم تفت بدین تا خامی آرد گرفته بشه اما تغییر رنگ ندهد.

شیر رو داخل ظرفی بریزیند. روی نصف یک عدد پیاز برش ایجاد کنید و برگ بو را داخل برش پیاز قرار بدین و دو عدد میخک رو روی پیاز فرو کنید. پیاز رو داخل شیر بندازین و ظرف شیر را روی حرارت کم قرار بدین تا کاملا گرم بشه. نباید بجوشد! (همین که گرم بشه کافیه و در این بین تا شیر داغ میشود، با قاشق از شیر روی پیاز بریزید تا پیاز و برگ بو و میخک طعم خودشون را به شیر انتقال دهند.)

وقتی شیر گرم شد، پیاز رو در بیارین و کنار بذارین. (مواد روی حرارت نیست و بعد از تفت خوردن کنار گذاشته شده)

شیر گرم رو کم کم به مخلوط کره و آرد تفت خورده اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست بشود.

نکته: توجه کنید که شیر باید کم کم اضافه بشه. اگه شیر رو یکجا اضافه کنید، با آرد به خوبی مخلوط نمیشه و گلوله‌های آرد داخلش باقی میمونه و یکدست نمیشه. اگه به این مشکل برخوردید و سس شما یکدست نبود، مواد رو از صافی ریز عبور بدین تا هیچ گلوله ای داخلش نمونه و کاملا صاف بشود

به مخلوط شیر، کمی نمک و فلفل سفید و فلفل قرمز اضافه و مخلوط کنید. تابه رو مجددا روی حرارت ملایم قرار بدین و مدام هم بزنید تا کم کم به غلظت سس برسه. توجه کنید اگه مواد رو مرتب هم نزنید، ته میگیره و به صورت یکدست غلیظ نمیشه و حالت تکه تکه پیدا میکند.

آخر و موقعی که میخواین سس رو از روی حرارت بردارین، در صورت دلخواه میتونید یک قاشق خامه صبحانه و یک قاشق پنیر پارمزان رنده شده بهش اضافه کنید تا طعم بهتری به سس بشامل و گراتن بده. (اضافه کردن خامه و پنیر پارمزان اختیاری هست و داخل دستور اصلی سس بشامل نیست و در صورت حذف مشکلی پیش نمیاد اما اگه اضافه کنید طعم بسیار خوبی به سس بشامل میدهد)

حالا سس بشامل ما آمادست، سس رو به مخلوط مرغ اضافه و مخلوط میکنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب بشن و ظرف رو کنار میذاریم.

سیب زمینی ها رو به دلخواه خلالی درشت یا ریز و یا ورقه ای (به حالت چیپس) خرد کنید.

ظرفی رو با آب پر کنید و روی حرارت بالا قرار بدین تا بجوشه و بعد سیب زمینی‌ها رو داخلش بریزین و بسته به سایز سیب زمینی های خرد شده، مابین 5 الی 7 دقیقه زمان بدین تا بجوشه ( سیب زمینی ها نباید له بشود).


بعد سیب زمینی ها رو آبکش کنید و روی اون آب سرد بگیرین و اجازه بدین بمونه تا کاملا آبش کشیده بشود

با مقدار کمی روغن سرخ کنید. موقع سرخ کردن کمی نمک و زردچوبه هم بهش اضافه کنید، بعد از سرخ شدن، سیب زمینی ها رو داخل آبکش بریزین تا روغن اضافیشون خارج بشه.


نکته: اگه دوست دارین کمی کالری غذا رو کم کنید به جای سرخ کردن سیب زمینی ها، میتونید سیب زمینی های آبکش شده رو با یک قاشق روغن مایع و نمک و ادویه های دلخواه مخلوط کنید و داخل فر بذارید تا کاملا بپزه و سرخ بشه و یا اینکه میتونید کلا از سیب زمینی آبپز شده استفاده کنید.

داخل ظرف مناسب اول یک لایه سیب زمینی بچینید تا کف ظرف کاملا پر بشه. ( میتونید از ظرف های تک نفره یا ظرف های پیرکس یا سرامیکی بزرگ استفاده کنید).


نظرات ارسال شده

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی
شرکت در دوره های آموزشی