امارگير وبلاگامارگير سايتتقويم و ساعت
X
تبليغات
آموزش و تهیه ترشی خوشمزه بندری

بلاگ فام

مجله بیگول

  • نویسنده :
  • بازدید : 25 مشاهده
  • دسته بندی : , ,

آموزش و تهیه ترشی خوشمزه بندری

یکی از خوشمزه و لذیذ ترین ترشیهاست که خیلی سریع آماده می شود و حتما در منزل آماده کرده و با انواع غذاها در تمام فصول سال با خیال راحت میل کنید.ترشی بندری یکی از چاشنی‌های تند و خوشمزه است و فقط نحوه تهیه آن بستگی به سلیقه خود شما دارد ریز و یا درشت تهیه کنید.

مواد لازم :

500 گرم سبزی معطر (مرزه، ترخون، گشنیز، برگ تازه کرفس، نعناع) ساطوری شده

150 گرم موسیر و ریز خرد شده

250 گرم سیب

1/2 بسته تمرهندی

1/2 پیمانه رب انار دلخواه

4 کیلوگرم گوجه فرنگی پوره شده

1 عدد گل کلم متوسط نگینی خرد شده

2 عدد ساقه کرفس

3 عدد هویج نگینی خرد شده

3 حبه سیرنگینی خرد شده

2 عدد بادمجان قلمی نگینی خرد شده

3 عدد خیار نگینی خرد شده

3 عدد سیب زمینی ترشی

6 عدد فلفل سبز تند نگینی خرد شده

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

ادویه‌ شامل (نمک، فلفل سیاه، تخم گشنیز، جوز هندی، فلفل قرمز، زردچوبه، گل‌پر، سیاه دانه) به میزان دلخواه

سرکه به میزان لازم

طرز تهيه :

برای تهیه ترشی شما میتوانید یا آنرا ریز خرد کرده و یا از دستگاه غذاسازاستفاده کنید.موسیر خشک را از شب قبل خیس و چندبار آب‌ آن را عوض کنید. سپس موسیر‌ها را خرد و روی سبزیجات خرد‌شده بریزید.

تمبر هندی را با مقدار کمی سرکه در یک کاسه خیس و بعد آن‌ها را از صافی رد کرده تا هسته تمبرها جدا شوند.

پوره گوجه‌فرنگی و کمی نمک را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت گذاشته تا آب آن تبخیر و غلیظ شود.

سبزیجات را با توجه به درجه سختی اول گل کلم ،هویج و درآخر بادمجان را یکی‌ یکی به پوره گوجه غلیظ‌شده اضافه و گذاشته کمی با هم خوب بجوشد.

وقتی سبزیجات کمی نرم شدند، سبزیجات معطر، رب انار، رب گوجه‌فرنگی و تمبرهندی صاف‌ شده را نیز به مواد اضافه کنید.

در این مرحله می‌توانید یکی دو لیوان سرکه نیز به مواد اضافه و صبر کنید تا کمی با هم بجوشانید و به غلظت مناسب برسند.ادویه‌جات را هم اضافه و شعله را خاموش کرده اجازه دهید کمی باقی بمانند و خنک شوند.

ترشی را داخل ظروف شیشه‌ای بریزید و در جای مناسب قرار دهید. ترشی بندری که با این روش تهیه می‌شود، بعد از دو روز آماده خوردن است.

نکته :

به جای روش بالا می‌توانید آب گوجه‌فرنگی را کمی بپزید تا غلیظ شود، سپس مواد را یکی‌ یکی به آن اضافه کنید ولی دیگر همه مواد را باهم نجوشانید. یعنی رب انار، تمبر را با مواد خردشده و سرکه و باقی مواد، باهم مثل ترشی معمولی ترکیب کنید.

می‌توانید سرکه را با گوجه پوره‌شده کمی بجوشانید و رب و بقیه مواد را به آن اضافه کرده و بعد مواد را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و از این مایع روی مواد بریزید.

تهیه ترشی بندری به سلیقه و زمان شما بستگی دارد اما مزیت روش اول این است که می توان ترشی تهیه‌شده را بعد از 2 روز مصرف نمود.

برای تهیه ترشی بندری از رب انار و تمبر استفاده نمی‌کنند زیرا اضافه‌کردن این مواد، رنگ قرمز زیبای این ترشی را تیره می‌کند اما توصیه می‌کنیم این دو ماده خوشمزه را حذف نکنید زیرا طعم بندری بسیار منحصر به ‌فردی به ترشی شما می‌دهد.

تندی ترشی بندری را باید با کم‌کم اضافه‌کردن فلفل و بنا به سلیقه خود تعیین کنید. پس همه ادویه‌ها را هم‌زمان اضافه نکنید.

در فصل پاییز، گوجه‌فرنگی گران‌تر از تابستان است و درست‌کردن چنین ترشی‌جاتی کمی گران تمام می‌شود. توصیه می‌کنیم برای تهیه این ترشی؛ در اواخر تابستان مقداری آب گوجه‌فرنگی بگیرید و فریز کنید و بعد برای تهیه ترشی بندری از آن استفاده کنید.

استفاده از آب گوجه‌فرنگی آماده است که با مارک‌های مختلف در بازار موجود است.

این ترشی را به مقدار کم و با نصف مواد اولیه گفته‌شده تهیه کنید و اگر از طعم آن خوشتان آمد، به مقدار بیشتر و برای مصرف در طول سال تهیه کنید.


نظرات ارسال شده

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی
شرکت در دوره های آموزشی