فواید و حقایق تغذیه ای و چشمگیر چغندر برای سلامتی

بلاگ فام

مجله بیگول

چغندر: فواید و تغذیه

چغندر قسمت پایه ای گیاه چغندر است که معمولاً در کانادا و ایالات متحده آمریکا به عنوان چغندر شناخته می شود در حالی که از سبزیجات به انگلیسی چغندر یاد می شود و همچنین به آن چغندر سفره ، چغندر باغ ، چغندر قرمز ، چغندر شام یا طلایی گفته می شود، چغندر از ارزش غذایی استثنایی برخوردار است ، به ویژه سبزیجات که سرشار از کلسیم ، آهن و ویتامین های A و C هستند،چغندر کم چرب ، پر از آنتی اکسیدان های قوی ، سرشار از ویتامین C است و به جذب آهن کمک می کند.

مزایای لبو برای سلامتی

پایین آوردن فشار خون

در دانشگاه کوئین مری در لندن پژوهشی انجام شد، مشاهده شد آب چغندر فشار خون را در عرض 4 هفته پایین می‌آورد. بر اساس گفته‌ی متخصصان علت‌اش وجود نیترات است که بدن آن را به اکسید نیتریک تبدیل می‌کند و در این فرآیند عروق خونی باز می‌شود.

مصرف مرتب آب لبو می‌تواند این اثرات خوب را ماندگار کند ، عصر‌ها هنگام تماشای سریال تلویزیونی مورد علاقه‌ تان چه چیزی را به عنوان تنقلات مصرف کنید، مصرف 250 میلیلیتر آب لبو در روز خیلی موثرتر از بیشتر دارو‌های ضد فشار خون است.اما حتما قبل از آن با پزشک‌ تان مشورت کنید.

پژوهش دیگری که در دانشگاه نیوکاسل لندن انجام شدیافته‌های مشابهی داشت نیترات غیرارگانیک و مکمل آب لبو به کاهش فشار خون کمک می‌کند.در معرض بیماری قلبی عروقی هستند مفید باشد.

کاهش بیماری قلب

نیترات موجود در لبو فشار خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش می‌دهد.بر اساس یک پژوهش فقط یک هفته مصرف مرتب آب لبو می‌تواند ثبات فشار خون را در افراد سالمند که در معرض خطر نارسایی قلبی هستند، بهبود ببخشد.مصرف آب لبو از آنفارکتوس میوکارد (یا همان سکته‌ قلبی در اثر انسداد خون در یکی از بافت‌های قلب) پیشگیری می‌کند.

کمک به پیشگیری از سرطان

عصاره‌ لبو این قابلیت را داشته‌باشد که از سرطان سینه و پروستات پیشگیری کند. شاید بتوان این خاصیت را به وجود بتانین (نوعی بتالین) در لبو نسبت داد.

در پژوهش دیگری که در دانشگاه هاروارد واشنگتن انجام شد،مصرف لبو از سرطان ریه و پوست پیشگیری می‌ کند. آب لبو وقتی هم‌زمان با عصاره‌ هویج مصرف شود به درمان سرطان خون کمک می‌کند. پژوهش‌های زیادی خواص ضدسرطانی لبو را تایید کرده‌است.

مفید برای کبد

وجود کلسیم، بتائین، ویتامین‌های B، آهن، و آنتی اکسیدان لبو را به یکی از بهترین خوراکی‌ها برای کبد تبدیل کرده‌است. هم‌چنین لبو صفرا را رقیق کرده و باعث می‌شود به راحتی در کبد و روده‌ی کوچک جریان داشته‌باشد و این به بهبود سلامت کبد کمک می‌کند.

بتائین موجود در لبو به کبد کمک می‌کند سموم را از بین ببرد. فیبر سمومی را که از کبد دفع شده‌است پاکسازی می‌کند و اطمینان می‌دهد این سموم دوباره وارد بدن نمی‌شود.لبو حاوی روی و مس است که هر دو می‌توانند از کبد در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

خواص بی نظیر لبو

سطح بالا انرژی

پژوهش‌ها نشان داده‌است لبو باعث می‌شود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا می‌برد. دانشمندان باور دارند نیترات موجود در لبو به بهبود جریان خون، نشانه‌گذاری یاخته، و هورمون‌ها کمک می‌کند که همه‌ی این‌ها در افزایش سطح انرژی نقش دارد.لبو مصرف آدنوزین تری‌فسفات را در عضلات کاهش می‌دهد که منبع اصلی انرژی در بدن است. این ویژگی سبب ذخیره شدن انرژی می‌شود و کمک می‌کند فرد مدت طولانی‌تری فعال بماند.

مبارزه با التهاب مبارزه

فولات غنی ، فیبر، و بتالین در لبو آن را در گروه خوراکی‌های ضدالتهاب قرار داده‌است.لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب موثر است. پژوهش دیگری در مصر نشان داده‌است عصاره‌ی لبو می‌تواند التهاب کلیه‌ها را بهبود ببخشد.

بهبود سلامت مغز

لبو به واسطه‌ اکسیژن‌ رسانی به قشر حرکتی اولیه، یعنی آن بخش از مغز که معمولا در مراحل اولیه‌ زوال عقل تحت تاثیر قرار می‌گیرد، انعطاف‌پذیری مغز را بالا می‌برد. وقتی به سالمندانی که فشار خون بالا داشتند (علاوه بر ورزش) آب لبو داده شد، اتصالات مغزی‌شان به افراد جوان‌تر شباهت پیدا کرد.

نیترات موجود در لبو در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می‌شود. اکسید نیتریک سلول‌های مغزی را قادر می‌سازد با یک‌دیگر ارتباط برقرار کنند، و به این طریق سلامت مغز را بهبود می‌بخشد. نیترات جریان خون به مغز را بهبود می‌بخشد.آب لبو از آلزایمر پیشگیری می‌کند. بر اساس پژوهش‌های قطعی کسانی که آب لبو نوشیدند مغزی سالم‌تر و عملکرد شناختی بهتری دارند.

کمک به گوارش

مصرف مرتب لبو گوارش و کیفیت خون را بهبود می‌بخشد؛ و بر اساس گزارشی دیگر آب چغندر سفید می‌تواند انسداد‌های کبد و طحال را رفع کند. لبو می‌تواند برای درمان بیماری‌های مربوط به دستگاه گوارش و خون نیز مفید باشد.لبو جایگاه مهمی در طول تاریخ داشته است. رومیان از لبو برای درمان یبوست و بیماری‌های مرتبط با آن استفاده می‌کنند. لبو سرشار از فیبر است می‌تواند به درمان دیورتیکولیت کمک کند. هم‌چنین فیبر برای تحرک روده و بهبود سلامت کلی دستگاه گوارش مفید است.

کاهش کلسترول بد

درپژوهش حیوانی بر روی در موش‌هایی که با عصاره‌ لبو تغذیه شده بودند در میزان کلی کلسترول کاهش، و در میزان کلسترول بد افزایش مشاهده شد. هرچند در این زمینه به پژوهش بیش‌تری نیاز است، اما این محققان عقیده دارند فیبر محلول در لبو می‌تواند این خواص مفید را داشته ‌باشد.لبو یکی از معدود خوراکی‌هایی است که کالری کمی دارد و کلسترول ندارد.

مفید برای زنان باردار

پژوهشی بر روی احتمال مفید بودن لبو برای زنان باردار، به‌ویژه به علت وجود نیترات در آن، متمرکز بود. البته هنوز پژوهش بیش‌تری لازم است.

هم‌چنین لبو سرشار از فولیک اسید است. این دلیل بسیار خوبی است که مادران باردار آن را در رژیم غذایی خود بگنجانند. فولیک اسید به پیشگیری از نارسایی‌های لوله‌ی عصبی در نوزاد کمک می‌کند.

کمک درمان کم‌خونی

کمبود آهن سبب کم‌خونی می‌شود. مشاهده شده‌است لبو سرشار از آهن است و جذب آهن از لبو بهتر از سبزیجات دیگر صورت می‌گیرد.

مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، برگ چغندر نیز سرشار از آهن است و می‌تواند برای مبارزه با کم‌خونی مفید باشد. هم‌چنین گفته می‌شود فولات موجود در لبو نیز برای کم‌ خونی مفید است.

مزایای لبو برای سلامتی ع

درمان کم خونی

پیشگیری و درمان سرطان

کاهش فشار خون بالا

سلامت قلب


فواید و خواص پوست و مو

چغندر پخته یا لبو حاوی ویتامین A می باشد که برای جلوگیری از سرطان پوست مفید می باشد.

آب چغندر چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوانسازی پوست صورت کمک می کند. چغندر را در مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا خمیری حاصل شود، این خمیر را بر روی صورت بمالید و بگذارید 10 دقیقه بماند و سپس با آب بشویید.

چغندر می تواند به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی پوست خشک عمل می کند، نوشیدن آب چغندر همچنین می تواند پوست شما را هیدراته کند.

آب چغندر غنی از پتاسیم است که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.


خواص دارویی و درمانی برای سلامتی بدن

کبد و کبد چرب

حضور کلسیم، بتائین، ویتامین B، آهن و آنتی اکسیدان های موجود در چغندر یا لبو به سم زدایی کبد کمک کرده و برای درمان کبد چرب مفید می باشد.

یک مطالعه در لهستان نشان داده که چغندر قند یا لبو از آسیب اکسیداتیو کبد جلوگیری می کند.

زنان باردار و جنین

چغندر غنی از اسید فولیک است که از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری کرده و برای سلامت زن باردار مفید می باشد.

مردان

تحقیقات نشان داده فولات موجود در چغندر یا لبو باعث افزایش تعداد اسپرم و بهبود حرک اسپرم می شود و می تواند باعث افزایش باروری در مردان شود. چغندر قند حاوی مقدار زیادی ویتامین C و E است که برای داشتن اسپرم سالم ضروری است.

دیابت و بیماران دیابتی

فیبر موجود در چغندر یا لبو می تواند هیپرگلیسمی را کاهش دهد و به این ترتیب برای درمان دیابت مفید می باشد.

کودکان

چغندر یا لبو غنی از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و ویتامین های A، ویتامین B، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین E می باشد که می تواند به درمان کم خونی و آنمی در کودکان کمک کند.

سرماخوردگی

چغندر دارای مقادیر بالایی بتینین است که دارای اثرات ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی بوده و ویتامین C موجود در آن برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن

لبو دارای قند های طبیعی و غنی از فیبر است که آن را به یکی از بهترین غذا ها برای لاغری و کاهش وزن تبدیل کرده است.

کم خونی

چغندر یا لبو غنی از آهن است و می تواند برای پیشگیری و درمان کم خونی مفید باشد.

بدنسازی و بدنسازان

مطالعات نشان داده که لبو و چغندر قند سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد و باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی در ورزشکاران و بدنسازان می شود.

آب چغندر باعث افزایش جریان خون به اندام ها شده و عملکرد ورزشکاران را بهبود می بخشد.

سرطان

آب چغندر و لبو سرشار از بتینین است که می تواند از سرطان ریه، سرطان پوست، سرطان خون و سرطان سینه و پروستات جلوگیری کند.

پوکی استخوان

مطالعات در ژاپن نشان داده که نیترات و سیلیس موجود در لبو می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان کمک کند.

یبوست

چغندر پخته و لبو به دلیل داشتن محتوای فیبر بالا برای جلوگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

کم کاری تیروئید

چغندر و لبو حاوی مقادیر بالای بتالین می باشد که به کاهش علائم گواتر کمک کرده و برای درمان کم کاری تیروئید مفید می باشد.

کلسترول و چربی خون

تحقیقات نشان داده که فلاونوئید های موجود در لبو برای کاهش کلسترول و تری گلیسیرید بالای خون مفید هستند.

قلب

فیبر بالای موجود در چغندر یا لبو باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید خون می شود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.


طرز پخت چغندر یا لبو

چغندر ها را خوب بشویید و به صورت حلقه‌ای برش بزنید، آن ها را در ظرف مناسبی بریزید و بر روی آن آب و شکر بریزید و بگذارید 30 دقیقه خوب بپزد، لبو های شما آماده مصرف هستند.

لبو را می توانید در انواع سالاد ها و سوپ ها و ماست استفاده کنید و یا بر روی آن ها لیموترش تازه بریزید و استفاده کنید.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که چغندر را زیاد نپزید چون مواد مغذی موجود در آن از جمله بتائین به گرما حساس بوده و در اثر پختن میزان آن ها کاهش پیدا می کند.


فواید و خواص آب چغندر

آب چغندر یا لبو خواص زیادی برای بدن دارد که مهم ترین آن سم زدایی بدن، درمان کم خونی، درمان روماتیسم، پیشگیری از سرطان، درمان کبد چرب، درمان بیماری های قلبی و پیشگیری و درمان دیابت از آن جمله هستند.

بهترین روش مصرف آب چغندر این است که آن را با آب هویج یا آب سیب ترکیب کنید.


عوارض و مضرات لبو

چغندر قند و لبو دارای مقادیر بالای اگزالات هستند که می توانند باعث ایجاد سنگ کلیه شوند.

آب چغندر ممکن است باعث افزایش ضربان قلب یا حتی باعث لرزش و تب، اسهال و استفراغ شود.

ویتامین K موجود در چغندر و لبو می تواند با وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

ماسک لبو و آب‌گرم

مواد لازم:

آب لبو (5 تا 6 قاشق ‌چای‌خوری) آب‌گرم پنبه‌ گلوله‌ای شکل لیف حمام و یا دستمال اول از همه، صورت‌تان را با آب‌گرم کاملا خیس کنید و صبر کنید تا خشک شود. اینکار باعث می‌شود جرم‌ها و گرد و غبار روی صورت‌تان پاک شود و آب لبو بتواند بهتر به منافذ پوست نفوذ کند.

مقداری لبو را رنده کنید، آب آن را جدا کنید و در یک کاسه بریزید و بعد پنبه را به آب لبو آغشته کنید. پنبه خیس شده را روی صورت‌تان بمالید و احتیاط کنید تا با چشم‌ها و دهانتان تماس نداشته باشد. (لبو ممکن است باعث صورتی‌رنگ شدن دندان‌ها شود) سعی کنید همه صورت‌تان به این ماسک آغشته کنید اما نه آنقدری که از روی صورت‌تان به پایین بچکد. بگذارید ماسک برای مدت زمان کافی روی صورت‌ تان بماند تا خشک شود و بعد دوباره لایه‌ای دیگر از ماسک را با پنبه روی صورت‌تان بمالید.20 دقیقه صبر کنید تا کاملا خشک شود. بعد از 20دقیقه حتما ماسک را پاک کنید تا لکه‌ای به جا نماند.

لیف یا دستمال را در آب‌گرم خیس کنید و به حالت دایره‌ وار روی صورت‌تان ماساژ دهید. با یک حوله نرم صورت تان را خشک کنید. استفاده از این ماسک علاوه بر شادابی پوست باعث خوش‌رنگ شدن آنهم خواهد شد. ماهی دو بار هم شده از این ماسک استفاده کنید.


نظرات ارسال شده

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
کد امنیتی
شرکت در دوره های آموزشی